Молитва за компјутерот

– Католиците имаат светител – покровител на Интернетот, Исидор Севиљски. Дали на Православната црква ѝ е потребен ветија – заштитник на информационите технологии? – Мислам дека би било многу здраво, доколку Продолжи со читање...

Иконата на Рождество на Пресвета Богородица

Собрани заедно, големите празници служат да ни ја раскажат сторијата на Воплотувањето, чија кулминација се наоѓа во центарот на годината со празнувањето на „Празникот над празниците“ – Пасха. Продолжи со читање...