Современи автори

Взаемно послушание на медицината и богословието – соочување со пандемијата COVID-19

1.Почитувај лекар со чест поради неговата служба, зашто Господ го создал. 4. Господ од земјата создал лекарства; човек разумен не ги отфрла. 12. А и на лекарот дај Продолжи со читање...

Митрополит Методиј: Божиќно послание (2018)

Возљубени духовни чеда, Денес Светата Православната Црква го празнува најскапоцениот Дар кој човекот го прими од својот Создател – телесното раѓање на нашиот Господ и Спасител Исус Христос. Продолжи со читање...