Биоетика

За нетрадиционалните методи на лечење (хомеопатија, акупунктура, хипноза)

Последен дел од „Беседата за медицинската етика“ на ѓаконот Андреј Кураев Колку се неприфатливи, од гледиште на Црквата, нетрадиционалните методи на лечење – хомеопатијата, бодењето со игли, хипнозата? Продолжи со читање...

Биоетика (11): За сидата од духовен аспект: казна или ѓаволски пронајдок

Како Вие ја сфаќате СИДА-та од духовен аспект: како казна или ѓаволски пронајдок? Во „Списанието на Московската Патријаршија“ од 1985 година се наоѓа, најверојатно, првото споменување за таа Продолжи со читање...