Предизвици

Взаемно послушание на медицината и богословието – соочување со пандемијата COVID-19

1.Почитувај лекар со чест поради неговата служба, зашто Господ го создал. 4. Господ од земјата создал лекарства; човек разумен не ги отфрла. 12. А и на лекарот дај Продолжи со читање...

Отец Алексиј Умински: За сопружничките односи, системот на забрани, целомудрието и блудот

Ние многу сме се навикнале на зборовите дека Црквата е тело Христово и тие зборови понекогаш ги разбираме некако апстрактно, некако богословски оддалечено: небаре тоа не е вистинското Продолжи со читање...