Библистика

Пророштвото за Божик (2)

Во Стариот завет, книгата на пророк Исаија претставува книга која ги возвестува месијанските пророштва. Возвишениот збор на пророкот, ненадминат во светската литература по своето вдахновение, јасно ги опишува Продолжи со читање...

Воведението на Богородица: Навестување на враќањето на Јахве меѓу Својот народ

На 21 ноември/04 декември, Православната црква одбележува еден необичен празник, којшто го нема во Светото писмо и затоа може да изгледа како некоја благочестива легенда. Поголемиот дел од Продолжи со читање...

Отец Стефан Санџакоски: Јаировата ќерка

Денешното благовестие нè соочува со една чудесна евангелска глетка, која е сместлива во рамките на времето и просторот на планетава Земја и сообразна со секоја човечка генерација. Управникот Продолжи со читање...