Вести

Взаемно послушание на медицината и богословието – соочување со пандемијата COVID-19

1.Почитувај лекар со чест поради неговата служба, зашто Господ го создал. 4. Господ од земјата создал лекарства; човек разумен не ги отфрла. 12. А и на лекарот дај Продолжи со читање...

Молитвено одбележување на 50-годишниот јубилеј на МПЦ во Американско-канадската македонска православна епархија

На 26 ноември 2017 година, во катедралниот храм „Рождество на Пресвета Богородица“ во Стерлинг Хајтс, Мичиген, Американско-канадската македонска православна епархија молитвено го одбележа големиот јубилеј – 50 години Продолжи со читање...

Баукот на верската неписменост кружи низ Европа

Современиот дискурс за религијата изненадувачки добива сè поголем интензитет. И атеистите сакаат да бидат „религиозни“. Угледниот и влијателен хамбуршки весник „Шпигел“, во својот број од 07.06.2014 посвети тема Продолжи со читање...